Kenapa kita perlukan Penapis Air dirumah ?

0
944

Kenapa kita perlukan Penapis Air dirumah ? | Seperti yang kita semua sudah sedia tahu badan manusia mempunyai lebih kurang 70% air dan dengan pengambilan air yang mencukupi setiap hari boleh memberikan banyak manfaat seperti lebih bertenaga,badan terasa segar dan mampu mencantikkan kulit wajah supaya kelihatan berseri-seri.

Logam-Berat-Dalam-Air-1-305x400

Namun begitu air yang datang ke paip-paip rumah kita bukanlah air yang mampu berikan kebaikan kepada anda ini kerana kandungan air yang datang ke rumah kita sangat beresiko untuk dicemari dengan Bendasing  berbahaya seperti Logam Berat (Heavy Metal), bakteria, kuman, virus, pasir, lumut, bahan kimia dan sebagainya.

Akibat daripada terlalu kerap minum air-air yang tercemar yang tidak ditapis ini anda mungkin akan menghidapi penyakit-penyakit seperti rosakkan ginjal, saraf otak, peredaran darah, kanser paru-paru dan lain-lain.

Jadi kenapa kita perlukan penapis air?

Rasanya persoalannya telah terjawab kita perlukan penapis air di rumah kita kerana kandungan air yang tidak ditapis sangat bahaya dan sangat tidak sesuai untuk dijadikan sumber minuman utama setiap hari dan bagi kami keluarga yang mempunyai bayi wajib untuk menggunakan air tapisan untuk sebagai air bancuhan susu.

Saya dah masak air tu Bakteria dah mati?

Ya mungkin bakteria mati tapi terdapat seribu satu bahan-bahan lain yang bahaya terkandung dalam air yang tidak ditapis anda bayangkan sendiri bagaimana keadaan paip dibawah tanah? andakah paip itu bebas daripada karat dan segalanya?Pastinya tidak.

Oleh kerani itu kami ingin nasihatkan kepada seluruh rakyat malaysia supaya memiliki satu penapis air di rumah anda demi kesihatan anda dan juga anak-anak anda dan jika nak bandingkan harganya tidaklah semahal bill astro,dan internet yang anda gunakan setiap bulan.

Jika demi hiburan anda sanggup bayar kenapa tidak untuk kesihatan anda dan keluarga tercinta?

Jika anda inginkan nasihat atau cadangan mengenai produk-produk penapis air daripada coway anda boleh hubungi saya Masriah healthy planner coway di no dibawah:-

Whatsapp: 012-573 4993
Call :012-573 4993

Sumber

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here